HTML

khívától keletre

"Ejha!" - Frei Tamás

"Tyű!" - Vujity Tvrtko

"Aszta!" - Chrudinák Alajos

"Fúúúú!" - Kepes András

Szerinted hova menjünk legközelebb? Tippeket, trükköket, tanácsokat és gyakorlatilag bármi hasznos egyebet küldj nekünk a khivatolkeletreKUKACgmail.com cimre!

naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

linkblog

Első komoly változás az útitervben

2007.10.06. 06:19 |  imecs + bede

Október 13-án reggel Biskekből átrepülünk a kínai Ürümqibe, és onnét délnyugat felé folytatjuk az utunkat. Így kihagyjuk az eredeti tervünkben szereplő kínai Xinjiang tartományt, avagy Turkesztán keleti részét, avagy Ujgurföldet, avagy ahogy tetszik. Okaink számosak:

- Indulás előtt sem voltunk meggyőződve arról, hogy Üzbegisztán, Tádzsikisztán és Kirgízia nevezetességei után Xinjiang sok újat tud mutatni. Eleve kevesebb itt a látnivaló, az pedig már nem nagyon villanyoz fel minket, hogy hülye fejfedőket viselő közép-ázsiai férfiakat lássunk birkákra alkudozni.
- Bárkivel beszéltünk eddig, aki Közép-Ázsia kínai és nem-kínai részében egyaránt járt, mind azt mondta, hogy az előbbi közel sem akkora szám mint az utóbbi.
- Ha Kína felől jönnénk, Xinjiang sok újat tudna mutatni, de nyugat felől érkezve nem igazán. Ha már láttuk az igazi Közép-Ázsiát, mit nézzünk azon a részén, amit a kínai többség éppen bedarál?
- Majdnem két hónap Közép-Ázsiából elég, most már szeretnénk valami mást látni.

November elejére tervezünk Pekingbe érni, aztán le délnek, és ha a jóisten és a myanmari junta megsegít, akkor december közepén át Myanmarba.

És frissítettünk a legeken, nagyon reméljük, hogy hamarosan a fotókon is sikerül.

komment

Címkék: kína vegyes repülőjegy kirgízia

süti beállítások módosítása