HTML

khívától keletre

"Ejha!" - Frei Tamás

"Tyű!" - Vujity Tvrtko

"Aszta!" - Chrudinák Alajos

"Fúúúú!" - Kepes András

Szerinted hova menjünk legközelebb? Tippeket, trükköket, tanácsokat és gyakorlatilag bármi hasznos egyebet küldj nekünk a khivatolkeletreKUKACgmail.com cimre!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

linkblog

"Szerintetek mi hova menjünk?"

2008.09.08. 14:50 |  imecs + bede

Amióta hazajöttünk, a legidegesítóbb, rendszeresen nekünk szegezett kérdés az, hogy hol volt nekünk a legjobb. És azzal sem nagyon tudunk mit kezdeni, amikor ismerősök tőlünk várják, hogy megmondjuk, hova menjenek nyaralni jövő nyáron. Hosszas gondolkodás, osztás és szorzás annyit tudunk csak kinyögni, hogy hol volt a legérdekesebb. Egy év alatt 14 országban jártunk, és szerintünk te, drága olvasó, az alábbi sorrendben keresd fel ezeket, ha minél többet szeretnél megtudni a világról.

1. Kína – Dícsértük mi már eleget Kínát ezen a blogon, úgyhogy most is csak ismételni tudjuk magunkat: Kínát nem látni olyan, mint Európát nem látni soha. És nem, nem vagyunk a Kínai Kommunista Párt fizetett propagandistái, bár néha mi is annak érezzük magunkat.
2.= Mianmar – Délkelet-Ázsia, ahogy azt mindenki elképzeli. A világ legundorítóbb rendszere és a világ legkedvesebb emberei az országban, amelyben a világon a legtöbb lenyűgöző látnivaló jut a legkevesebb turistára.
2.= Japán – Például azért sem tudjuk megmondani, hogy hol volt nekünk a legjobb, mert nincs az a skála, amelyen két annyira különböző országot, mint Mianmar és Japán össze lehetne hasonlítani egymással. Az viszont biztos, hogy Japánnál semmi sem működik jobban a világon, a hatékonyság pedig egyáltalán nem szürkíti el az országot. 
4. Tádzsikisztán – Anyukádat ne ide küldd, mert valószínűleg nem bírná a kényelmetlenségeket, az alkoholizmust és a kecskemészárlást, viszont ha szereted a kalandot, az elképesztő tájakat és az idegenforgalom struktúráinak teljes hiányát, csakis ide gyere. Kivéve, ha neked csak Afganisztán tud elég izgalmas lenni.
5. Indonézia – Indonézia valamennyi szigetének bejárására valószínűleg egy élet sem elég, de ha az ember csak az ország nekünk legjobban tetsző, keleti részére koncentrál, akkor is talál magának érdekességet néhány évre. Gyönyörű természet, elhagyatott, fehér homokú tengerpartok, remek búvárkodás, ráadásul mindez fillérekért.
6. Vietnam – Valamilyen megfejthetetlen okból sok utazót nem győz meg Vietnam, mi viszont egészen le voltunk nyűgözve. Működő és pörgő ország, izgalmas nagyvárosokkal, hangulatos kisvárosokkal, remek ételekkel és fantasztikus tájakkal.
7. Malajzia – Ázsia Svájca, ahol annak ellenére ugyanolyan élénkek a színek, mint a kontinensen mindenhol, hogy nem áll derékig a dzsuva, a buszokon pedig kényelmesek az ülések. Aki vágyik az egzotikumra, ám ragaszkodik a kényelemhez, annak Malajzia ideális választás. Ráadásul ez a régió legváltozatosabb országa, a teljesen kínai nagyvárosoktól a borneói dzsungelig.
8. Fülöp-szigetek – Indonézia kicsit kisebb és kicsit kevésbé érdekes kiadása. Az ezernyi sziget közt a lehetőségek végtelenek, a spanyol-amerikai kultúra izgi, és kevés szórakoztatóbb nép létezik a kövér, mindig vigyorgó és elégedett filippínóknál.
9. Kirgízia – Sajnos a téliesre forduló időjárás miatt nem tudtunk mindent kihozni az országból, de ahhoz láttunk eleget, hogy egyszer vissza akarjunk menni. Kirgíziában még tényleg mindenki lóról terelgeti a birkanyáját a zöld hegyoldalakban.
10. Kambodzsa – Egyrészt Angkor nélkül teljes életet nem lehet leélni, másrészt ez az igazi trópus, a borzalmas történelmével és a rohadás mindent átjáró, penetráns szagával.
11. Üzbegisztán – Akinek van két hete szép épületeket nézni, kevés izgalmasabb úticélt találhat magának.
12. Thaiföld – Aki bele akar vágni ebbe az egész utazósdiba, az kezdje a nagyon lágy Malajziával, második lehetőségnek viszont ott van Thatiföld. Nem rossz hely, Bangkok pedig izgalmas, de aki már idáig elutazott, a környéken válogathat az izgalmasabb és érdekesebb helyek közt.
13. Laosz – A hely, amelyet mindenki szeret, csak mi nem. A mai napig nem értjük, mi a vonzó ebben az elég uncsi, turistákkal tömött országban. Aki a környéken jár, ugorjon át személyesen is meggyőzödni az állapotokról, de hogy ez az ország nem ér meg egy csak neki szentelt nyaralást, az tuti.
14. Brunei – Ha már Laoszban is jártál, futás ide.

komment

Címkék: szaktanácsadás utazás után

süti beállítások módosítása